Willibrordus

 
 

Groep 8  wint Ideeën- wedstrijd van de gemeente Hilvarenbeek

Een paar weken geleden kwam Burgermeester Palmen op bezoek in groep 8. Hij vertelde ons over de Kinderraad van de gemeente Hilvarenbeek en dat we daar een idee voor moesten bedenken. Zo ging hij langs alle basisscholen en op 14 maart zou elke school zijn idee mogen presenteren in Elckerlyc. Wij gingen aan de slag.............( Zie het hele verslag op het gedeelte van groep 8 )

Powerpoint

 

De Willibrordusschool is een van de zes scholen onder het bestuur van  "de Oude Vrijheid", stichting voor katholiek onderwijs in de gemeente Hilvarenbeek. De school ligt in het Brabantse dorp Diessen waaronder ook Baarschot valt. Het is een grote school met ruim 330 leerlingen verdeeld over 14 groepen. Op de school werken 31 personeelsleden.  

Wij proberen op school de kinderen de kennis en vaardigheden mee te geven, die ze nodig hebben om door te groeien. Dat doen we, door met elkaar een sfeer te scheppen waarin samenwerken en samenleven vanzelfsprekend is en waarin elk kind zich veilig en vertrouwd kan voelen.
Ons onderwijsconcept is gebaseerd op Coöperatief Leren. Cooperatief Leren is groepswerk waarbij de kinderen echt samen werken en leren. Met "echt" bedoelen we dat de leerlingen als groepsleden met elkaar betrokken zijn en van elkaar afhankelijk zijn om een goed resultaat te behalen..

Ons motto is dan ook:        “Veilig en vertrouwd… Samen op reis”.